вівторок, 22 березня 2016 р.

Пір'їна з крила Жар-птиці

Сьогодні на розширеному засіданні гуртка «Ми майбутнє України» учні 7-Б, 7-А, 8-Б класів знайомилися із творчістю нашого земляка М.К.Мухи, 110-річчя від дня народження якого відзначається цього року.
Мистецькі уроки, на яких учні ознайомилися з творчим шляхом Макара Корнійовича, його роботами, що знаходяться в колекції Кам’янського державного історико-культурного заповідника провела працівник Кам'янського державного історико-культурного заповідника, завідуюча картинною галереєю Джулай Тетяна Володимирівна.
Макар Корнійович Муха мав багато учнів, з якими щедро ділився своїми творчими секретами. Нині в картинній галереї заповідника представлені роботи його учениці, черкаської майстрині Валентини Федорівни Кузьменко. Своїм творчим становленням художниця завдячує навчанню у Макара Мухи, її декоративні панно мають спільну образну основу з роботами вчителя.
Варто зазначити, що Валентина Федорівна одночасно і мисткиня, і поетеса, має значний поетичний доробок. Поєднання цих талантів надає її творам повнокровної сили самовираження, певного драматизму і неповторності. В багатьох її роботах звучить і філософська глибина, і поетичне світосприйняття.Під час занять учні самостійно визначали спільні та відмінні риси, які притаманні композиціям М.Мухи та В.Кузьменко, знайомилися з літературними виданнями, у яких розповідається про творчість цих художників.

  
 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар